Az „ELI lézer kutatóközpont megvalósítása projekt keretében, tudományos adatok feldolgozásához High Performance Computing (HPC) rendszer beszerzése

Adatbázisunk valamennyi aktuális közbeszerzési pályázatot látja. Ha e-mailben kíván értesülni az Ön kategóriájának megfelelő összes pályázatról, kérjük regisztráljon pályázatfigyelési szolgáltatásunkra. Valamennyi pályázatfigyelési szolgáltatásunkat ingyenesen nyújtjuk.

Tudok pályázni? ?
Pályázni szeretnék! ?

Amennyiben ezt a lehetőséget választja, uniós eljárás esetén munkatársunk megküldi Önnek a kiválasztott közbeszerzési eljáráson való részvétel feltételeit, áttekinthető, táblázatos formában (alkalmassági vizsgálat). Összefoglaló tájékoztatással indult nemzeti eljárás esetén Önnek először az eljáráson való részvételi szándékát kell jeleznie az Ajánlatkérő által megadott elérhetőségeken, az eljárás dokumentumait pedig az Ajánlatkérőtől fogja közvetlenül megkapni. Az alkalmassági vizsgálatot cégünk ebben az esetben is elvégzi Önnek, amennyiben az eljárás dokumentumait megküldi az info@kozbeszerzesipalyazatok.hu címre. Az alkalmassági vizsgálatot Társaságunk ingyenesen biztosítja valamennyi felhasználó részére. Amennyiben kérdése van, kérem keresse ügyfélszolgálatunkat!

Amennyiben ezt a lehetőséget választja, munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot, és tájékoztatja a pályázat elkészítésére vonatkozó szolgáltatásunk megrendelésének részleteiről. A pályázatírási díjainkat ide kattintva érheti el. Jelen opció kiválasztása nem minősül megrendelésnek, a pályázatírásra vonatkozóan Társaságunk minden ügyfelével egyedi szerződést köt.

Pályázat neve: Az „ELI lézer kutatóközpont megvalósítása projekt keretében, tudományos adatok feldolgozásához High Performance Computing (HPC) rendszer beszerzése
Határidő: 2018-06-01 10:00:00
Ajánlatkérő: ELI-HU Kutatási és Fejlesztési Nonprofit Közhasznú Kft.
Becsült érték: Nem ismert
Eljárásrend: Közösségi nyílt

Beszerzés tárgya:

A kialakítás alatt álló lézer kísérleti eszközökből érkező és egyéb tudományos adatok feldolgozásához (19 db szerverből álló) High Performance Computing (HPC) rendszer beszerzése és kapcsolódó szolgáltatások ellátása az alábbiak szerint:
- CPU számítási csomópont, amely áll legalább 5db x86 alapú CPU számítási csomópont és a node-okhoz tartozó tárolási egységek.
- GPU számítási csomópont, amely áll legalább 5db x86 alapú GPU node-ból.
- Menedzsment csomópont, amely áll legalább 5db x86 alapú menedzsment szerverből.
- Tárolási csomópont, amely áll legalább 3db x86 alapú szerverből és a node-okhoz tartozó tárolási egységekből.
- Felügyeleti és menedzsment rendszer. (A fenti rendszerek menedzsmentjét és felügyeletét biztosító megoldás)
(A fenti rendszerekhez leszállított összes diszk (hagyományos forgó diszkek, SSD alapú diszkek vagy nagy sebességű NVRAM technológiájú tárolási egységek) összes darabszáma el kell érje a műszaki specifikációban részletezett darabszámot, de legalább 577 db egységet.)
- Mentési rendszer, amely áll egy x86-os szerverből, tárolóból, a hozzá tartozó szalagtárból és a működést biztosító mentési szoftverből.
- A szervereket összekapcsoló nagy sebességű redundáns hálózat.
- A beszerezni kívánt HPC infrastruktúra szerverei közül mindegyiknek legalább 2 foglalatosnak és Intel® és Xeon® és E5 processzor típusúnak kell lennie. Az adott szerverhez legalább elvárt magszámot és frekvenciát a részletes műszaki specifikáció CPU típusa paraméter tartalmazza.
-A beszerezni kívánt HPC infrastruktúra szervereinek InfiniBand EDR 100Gb/s hálózati kártyával kell rendelkezniük.
- Szolgáltatások (A beszerzett szerverek, tárolók, mentési és felügyeleti megoldások installációja, integrációja és szolgáltatásmenedzsmentje).
- Üzemeltetői oktatás 5 fő részére 1 hét időtartamban
1. A kapcsolódó szolgáltatás az alábbiakat foglalja magában: Üzembe helyezés, Implementáció, Implementációs fázishoz kapcsolódó Projekt menedzsment: szerződéskötést követően 90-120 naptári napon belül Ajánlattevő megajánlása szerint
1.1. Tervezés
1.2. Implementáció
1.3. Rendszer dokumentáció készítése
1.4. Tesztelés
1.5. Projekt menedzsment
2. rendszerfelügyelet/rendszertámogatás: az eszközök átvételétől számított 36 hónapon át
A szállítandó eszközök darabszámait és kapcsolódó szolgáltatások részletes követelményeit a közbeszerzési dokumentum műszaki leírás része tartalmazza.

Eljárást megindító felhívás letöltése: portal_3456_2018_e5267.pdf