Könyvtárszakmai rendszer licencek és kapcsolódó bevezetési, fejlesztési szolgáltatások beszerzése

Adatbázisunk valamennyi aktuális közbeszerzési pályázatot látja. Ha e-mailben kíván értesülni az Ön kategóriájának megfelelő összes pályázatról, kérjük regisztráljon pályázatfigyelési szolgáltatásunkra. Valamennyi pályázatfigyelési szolgáltatásunkat ingyenesen nyújtjuk.

Tudok pályázni? ?
Pályázni szeretnék! ?

Amennyiben ezt a lehetőséget választja, uniós eljárás esetén munkatársunk megküldi Önnek a kiválasztott közbeszerzési eljáráson való részvétel feltételeit, áttekinthető, táblázatos formában (alkalmassági vizsgálat). Összefoglaló tájékoztatással indult nemzeti eljárás esetén Önnek először az eljáráson való részvételi szándékát kell jeleznie az Ajánlatkérő által megadott elérhetőségeken, az eljárás dokumentumait pedig az Ajánlatkérőtől fogja közvetlenül megkapni. Az alkalmassági vizsgálatot cégünk ebben az esetben is elvégzi Önnek, amennyiben az eljárás dokumentumait megküldi az info@kozbeszerzesipalyazatok.hu címre. Az alkalmassági vizsgálatot Társaságunk ingyenesen biztosítja valamennyi felhasználó részére. Amennyiben kérdése van, kérem keresse ügyfélszolgálatunkat!

Amennyiben ezt a lehetőséget választja, munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot, és tájékoztatja a pályázat elkészítésére vonatkozó szolgáltatásunk megrendelésének részleteiről. A pályázatírási díjainkat ide kattintva érheti el. Jelen opció kiválasztása nem minősül megrendelésnek, a pályázatírásra vonatkozóan Társaságunk minden ügyfelével egyedi szerződést köt.

Pályázat neve: Könyvtárszakmai rendszer licencek és kapcsolódó bevezetési, fejlesztési szolgáltatások beszerzése
Határidő: 2017-09-25 11:00:00
Ajánlatkérő: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
Becsült érték: Nem ismert
Eljárásrend: Közösségi tárgyalásos eljárás

Beszerzés tárgya:

Az Országos Széchenyi Könyvtár és a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség által létrehozott Konzorcium a 1605/2016 (XI. 8.) Korm. határozat szerinti Országos Könyvtári Rendszer projekt keretében beszerezni kívánja azt az informatikai rendszert, amely rendszer alkalmas lesz az Országos Széchenyi Könyvtár és csatlakozó más könyvtárak működésének kiszolgálására valamint a rendszerben kialakításra kerülő közös katalógus és digitális tartalomkezelés feladatainak ellátására.
Az OKR projekt központi eleme annak a könyvtári munkafolyamatokat támogató informatikai rendszernek a beszerzése, amely a nemzeti könyvtári feladatok maradéktalan kiszolgálása mellett alkalmas országos hálózatként, minden később csatlakozó könyvtár számára is teljes körű informatikai támogatást biztosítani. Feladata ezen felül még olyan központi szolgáltatások kiváltása, mint az országos közös katalógus (MOKKA) és az országos dokumentumellátó (ODR) rendszer. Figyelembe véve, hogy a beszerzés során kialakítandó rendszert célzottan és tudatosan egy országos, sok könyvtár kiszolgálására alkalmas, központilag telepített és üzemeltetett rendszerként értelmezzük, ezért ezt Országos Könyvtári Platformnak (továbbiakban OKP) neveztük el.
Az OKP keretében kialakítandó rendszer, alkalmas kell legyen:
• legalább 200 önálló könyvtár kezelésére 
• legalább 1000 egyidejű könyvtáros-felhasználó feladatainak ellátására
• legalább 500.000 olvasói végfelhasználó feladatainak támogatására 
• legalább 40 tranzakció kezelésére
a korábbiakban leírt követelmények szerint
Jelen felhívásra tett ajánlatban 500 egyidejű könyvtáros-felhasználó felhasználási jogát kell biztosítani, több könyvtárban.
A beszerzés része 500 egyidejű könyvtáros-felhasználó rendszer használatának 1 éves támogatása.
Az OKR rendszer indulását követően az OSZK mindenképpen támogatási tevékenységet kér az OKR rendszer egészére vonatkozóan a teljesség igénye nélkül az alábbi tevékenységekre: (amelynek részletes feltételeit a tárgyalások során kívánja pontosítani)
- 7*24 órás támogatás
- hibakezelő rendszer és a hibajegyek elemzés, megoldás
- a hibatípusok meghatározása és ezekre vonatkozóan garantált válaszidők
- IT karbantartási tevékenységek
- hagyományos alkalmazás támogatás szolgáltatás
- esetleges egyedi továbbfejlesztések
- az interfészek monitorozása és esetleges problémáik kezelése
- újabb release-ek, újabb verziók kiadása
- garanciális hibák díjmentes javítása
- szakértői óra-keret
- a fizetéseknél teljesített ticket-, hibajegy kimutatások alapján történne a teljesítés igazolás
- szükség lesz az OKR rendszer kapcsán is egy hibajegy kezelő rendszerre, amely a hibajegyek státuszának pontos kimutatását végzi és egyben ez lesz a fizetés alapja is
- a nem teljesített vagy késedelembe esett hibajegyek szankcionálása kötbér megoldással történne a hibajegyek életciklusának részletes vizsgálata után
A beszerzés része továbbá- a teljes OKP éles indulásáig - az oktatás biztosítása is, amely ahhoz szükséges, hogy az OKP egészét és annak minden egyes komponensét Ajánlatkérő mind műszakilag, mind alkalmazástechnikailag, mind szakmailag működtetni és üzemeltetni tudja.
A részletes feladatokat a közbeszerzési dokumentum műszaki leírása tartalmazza.

Eljárást megindító felhívás letöltése: portal_11944_2017_7f4b9.pdf