Követeléskezelő integrált informatikai rendszer üzleti alapú kiterjesztésének támogatása, fejlesztése 2017

Adatbázisunk valamennyi aktuális közbeszerzési pályázatot látja. Ha e-mailben kíván értesülni az Ön kategóriájának megfelelő összes pályázatról, kérjük regisztráljon pályázatfigyelési szolgáltatásunkra. Valamennyi pályázatfigyelési szolgáltatásunkat ingyenesen nyújtjuk.

Tudok pályázni? ?
Pályázni szeretnék! ?

Amennyiben ezt a lehetőséget választja, uniós eljárás esetén munkatársunk megküldi Önnek a kiválasztott közbeszerzési eljáráson való részvétel feltételeit, áttekinthető, táblázatos formában (alkalmassági vizsgálat). Összefoglaló tájékoztatással indult nemzeti eljárás esetén Önnek először az eljáráson való részvételi szándékát kell jeleznie az Ajánlatkérő által megadott elérhetőségeken, az eljárás dokumentumait pedig az Ajánlatkérőtől fogja közvetlenül megkapni. Az alkalmassági vizsgálatot cégünk ebben az esetben is elvégzi Önnek, amennyiben az eljárás dokumentumait megküldi az info@kozbeszerzesipalyazatok.hu címre. Az alkalmassági vizsgálatot Társaságunk ingyenesen biztosítja valamennyi felhasználó részére. Amennyiben kérdése van, kérem keresse ügyfélszolgálatunkat!

Amennyiben ezt a lehetőséget választja, munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot, és tájékoztatja a pályázat elkészítésére vonatkozó szolgáltatásunk megrendelésének részleteiről. A pályázatírási díjainkat ide kattintva érheti el. Jelen opció kiválasztása nem minősül megrendelésnek, a pályázatírásra vonatkozóan Társaságunk minden ügyfelével egyedi szerződést köt.

Pályázat neve: Követeléskezelő integrált informatikai rendszer üzleti alapú kiterjesztésének támogatása, fejlesztése 2017
Határidő: 2017-10-02 12:00:00
Ajánlatkérő: MKK Magyar Követeléskezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Becsült érték: 700.000.000
Eljárásrend: Közösségi nyílt

Beszerzés tárgya:

Az Ajánlatkérő meglévő, jelenleg 200 felhasználót kiszolgáló informatikai rendszerével összefüggésben Vállalkozói keretszerződés alapján, a keretösszeg eléréséig, illetve mindösszesen 62.000 fejlesztői és támogatási óraszám-keret erejéig, de legfeljebb 44 hónap időtartamra az alábbi szolgáltatások teljesítése:
Az egyes szolgáltatási elemek tartalma: 
- Fejlesztési szolgáltatás, ezen belül:
Projektmenedzsment,
Felhasználói igényfelmérés,
Szakértői konzultáció,
Rendszertervezés,
Rendszerfejlesztés, 
Dokumentum Változásmenedzsment, 
Hibajavítási és hibamenedzsment szolgáltatás,
Jogszabálykövetés. 
- Támogatási szolgáltatás, ezen belül:
Helpdesk szolgáltatás: bejelentések fogadása, feldolgozás megkezdése
Szolgáltatásmenedzsment (időszakos riportok, jelentések készítése)
Telefonos támogatási szolgáltatás,
Szakértői konzultáció,
Adatfeldolgozás, 
Adatbázis karbantartás, 
Hibajavítási és hibamenedzsment szolgáltatás.
A Fejlesztési szolgáltatások keretében a meglévő, a Megrendelő tulajdonát képező Rendszer funkcióinak bővítése, módosítása az elvárás. Alkalmazás támogató szerepkörökben meglévő követeléskezelési rendszer üzemeltetésének támogatása a feladat. Az eljárást megindító felhívásban és a dokumentációban részletezett szolgáltatások igénybevétele egyedi megrendelések által, illetőleg egyes szolgáltatások folyamatos biztosítása havi átalánydíj ellenében a dokumentáció műszaki leírásában és a szerződéstervezetben rögzítettek szerint.

Eljárást megindító felhívás letöltése: portal_11042_2017_7e415.pdf