A Zsóry gyógy- és egészségpark fejlesztése című projekten belül elvégzendő tervezési és kivitelezési munkálatok a GINOP-7.1.3-15-2016-00017. pályázat keretében

Adatbázisunk valamennyi aktuális közbeszerzési pályázatot látja. Ha e-mailben kíván értesülni az Ön kategóriájának megfelelő összes pályázatról, kérjük regisztráljon pályázatfigyelési szolgáltatásunkra. Valamennyi pályázatfigyelési szolgáltatásunkat ingyenesen nyújtjuk.

Tudok pályázni? ?
Pályázni szeretnék! ?

Amennyiben ezt a lehetőséget választja, uniós eljárás esetén munkatársunk megküldi Önnek a kiválasztott közbeszerzési eljáráson való részvétel feltételeit, áttekinthető, táblázatos formában (alkalmassági vizsgálat). Összefoglaló tájékoztatással indult nemzeti eljárás esetén Önnek először az eljáráson való részvételi szándékát kell jeleznie az Ajánlatkérő által megadott elérhetőségeken, az eljárás dokumentumait pedig az Ajánlatkérőtől fogja közvetlenül megkapni. Az alkalmassági vizsgálatot cégünk ebben az esetben is elvégzi Önnek, amennyiben az eljárás dokumentumait megküldi az info@kozbeszerzesipalyazatok.hu címre. Az alkalmassági vizsgálatot Társaságunk ingyenesen biztosítja valamennyi felhasználó részére. Amennyiben kérdése van, kérem keresse ügyfélszolgálatunkat!

Amennyiben ezt a lehetőséget választja, munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot, és tájékoztatja a pályázat elkészítésére vonatkozó szolgáltatásunk megrendelésének részleteiről. A pályázatírási díjainkat ide kattintva érheti el. Jelen opció kiválasztása nem minősül megrendelésnek, a pályázatírásra vonatkozóan Társaságunk minden ügyfelével egyedi szerződést köt.

Pályázat neve: A Zsóry gyógy- és egészségpark fejlesztése című projekten belül elvégzendő tervezési és kivitelezési munkálatok a GINOP-7.1.3-15-2016-00017. pályázat keretében
Határidő: 2018-05-30 10:00:00
Ajánlatkérő: Mezőkövesd Város Önkormányzata
Becsült érték: Nem ismert
Eljárásrend: Nemzeti nyílt

Beszerzés tárgya:

Tárgya: építési beruházás: „A Zsóry Liget Szabadtéri Gyógy és Egészségpark fejlesztésén belül elvégzendő tervezési és kivitelezési munkálatok a GINOP-7.1.3-15-2016-00017. pályázat keretében” az alábbi helyszíneken és részfeladatokkal
A lefolytatásra kerülő közbeszerzési eljárás tárgya tervezés és kivitelezés.
Vállalkozó feladatát képezi különösen:
- kiviteli tervek elkészítése a vonatkozó jogszabályi, hatósági és Megrendelői előírások alapján,
- a munkákat oly módon kell megtervezni és kivitelezni, hogy az elkészült létesítmény kielégítse az előírt, illetve az Ajánlatban vállalt paramétereket,
- az építési feladatok határidőre történő elvégzése a kiviteli tervek alapján,
- a minőségi követelmények és a vonatkozó szabványok és építési előírások maradéktalan betartása,
- üzempróba elvégzése, betanítások lefolytatása, illetve dokumentálása, üzemeltetési engedélyek beszerzése,
- megvalósulási dokumentáció elkészítése és átadása a Megrendelő számára nyomtatott és digitális formában az előírt példányszámban,
- a létesítmény használatbavételi engedélyének megszerzéséhez szükséges teljes dokumentáció összeállítása.
A fejlesztés főbb műszaki adatai:
A fejlesztés során megújuló összes terület: 44.500 m2
Részletesen:
Fogadó tér, információs központ: Engedélyköteles beruházás rész
A fürdő bejárat a szökőkút és a többfunkciós emelvény által meghatározott tengely jelöli ki a gyógyhely központi fogadóterének középvonalát. Ennek a térnek az északi lezáró eleme az „S” alaprajzú filagória,
Filagória: Nem engedélyköteles beruházási rész, összesen 790 m2.
A tervezett új közösségi tér legmeghatározóbb építési engedély köteles tevékenysége a teret két részre osztó, tört vonalvezetésű, fedett-nyitott, helyenként beépített filagória. A teret kiszolgáló szolgáltató, információs és kereskedelmi egységeket ez alá építetik be, így az egyenként kis alapterületszükségletű létesítmények, melyek méterüknél fogva elvesznek az impozáns méretű téren, a filagóriára felfűzve a tér meghatározó elemévé válnak. Az árnyas felület jó lehetőséget nyújt a különféle kitelepülésekre (kávézó, ajándékbolt), a pihenésre, szemlélődésre, adott esetben az eső elől való behúzódásra. A filagória tartószerkezete 4,65 m x 4,65 m raszterben elhelyezkedő, ø 200 mm átmérőjű acélpilléreken hosszirányban futó, 200 mm x 400 mm keresztmetszetű, rétegelt ragasztott fa tartó. Ezek közé kerülnek be cca. 1 méterenként, 15 cm x 40 cm befoglaló keresztmetszetű, rácsostartók, a külső oldalakra, pedig ugyanilyen szerkezetű, háromszög alakú konzolok. A szerkezetre 5 cm x 5 cm méretű lécezés készül, melyre az alsó síkon 6 mm vastag, színes, RESOPLAN vagy azzal műszakilag egyenértékű burkolat kerül, a felső síkon, telideszkázatra PREFA vagy azzal műszakilag egyenértékű állókorcos síklemez fedés készül.
Információs iroda: Engedélyköteles beruházás rész
A tömör, hőszigetelt rész tartószerkezete jellemzően 10 cm x 15 cm, a sarkokon 15 cm x 15 cm
keresztmetszetű oszlopokból áll. Az oszlopok belső síkjára gipszkarton fal készül, előtétszerűen kialakítva, 5 cm-es hőszigeteléssel, párazárással. Az oszlopok közé 15 cm vastag hőszigetelés kerül, a külső síkon az oszlopokra feszített párazáró fóliával. Ennek rögzítése 5 cm-es ellenléccel történik. Az ellenlécre kerül a burkoló elemek lécezése és a RESOPLAN vagy azzal műszakilag egyenértékű burkolat, a rendszerhez tartozó színazonos rögzítő csavarokkal, fugaszalaggal, átszellőztetett szerkezetként.
A padlószerkezet 12 cm vastag vasbeton lemez készül, erre kerül egy réteg bitumenes vízszigetelés, 8 cm vastag hőszigetelés, 1 réteg technológiai szigetelés 6 cm aljzatbeton, majd a ragasztóba rakott kerámia burkolat. A helyiségekben gipszkarton álmennyezet készül, a tetőszerkezet rácsostartóihoz rugós függesztővel rögzítve, 20 cm hőszigeteléssel.
Információs központ és sportszerkölcsönző: 190 m2
3 d-s aszfaltrajzok- fotópontok: Nem engedélyköteles beruházás rész
Az egészséges életmódról, divatos formavilággal, tattoo-art és comic-art (szuperhős-képregény) stílusban festett 3D-s aszfaltrajzok, amiben elrejtve megjelennek a matyó motívumok és amelyek egyben találkozó és fotópontjai is a parknak. 3 d-s aszfaltrajzok- fotópontok: 248 m2
Aktív kikapcsolódás, mozgás petanque pályák: Nem engedélyköteles beruházás rész
Petanque pályák: 525 m2
Jógatér és Thai chi mező: Nem engedélyköteles beruházás rész
A központi közösségi tértől a filagória által vizuálisan és funkcionálisa is leválasztva kapott helyet a jógatér és Thai chi mező (520 m2)
Zsóry fürdő bejárat előtti tér rekonstrukció: Nem engedélyköteles beruházás rész
Zsóry fürdő bejárat előtti terének rekonstrukciója során kijavítjuk a beton térkő burkolat hibáit és az új tér szintjével összhangba hozzuk. Új jelentős zöldfelületeket alakítunk ezen a területen.
Fogadó tér beton térkő burkolata: 2.765 m2
Kávézó és büfé, Matyó ajándékbolt, Nyilvános wc: Engedélyköteles beruházás rész
Matyó ajándékbolt és a hozzá tartozó fedett terület: 186 m2. Kialakítása azonos elemekkel történik, mint az információs irodáé.
Kávézó és a hozzá tartozó fedett terület: 176 m2
Nyilvános wc és a hozzá tartozó fedett terület: 153 m2, 300 főre méretezett. Két kézmosó előtér, férfi WC 2 fülkét és 4 pissoir-t tartalmaz, a női WC 5 fülkét, mozgáskorlátozott WC valamint itt került elhelyezésre a takarítószer tároló is, melyben a szellőző gépet és a levegő-levegős rendszerű hőszivattyút is telepítettük.
Helyi bio piac és egyedi tájépítészeti elemek: Nem engedélyköteles beruházás rész
A filagóriától északra az egészséges táplálkozást segítő, helyi termelők által üzemeltetett bio piac készül (440 m2)
Tematikus játszóparkok: Nem engedélyköteles beruházás rész, összesen 444m2
Az eszközökön található kiegészítő játékok fejlesztik a gyerekek logikai képességét és ügyességét.
Korosztályok és méretezése: 1-6 éves korosztály: 99 m2
6-10 éves korosztály: 150 m2
Tematikus játszóparkok 10-15 éves korosztály: 195 m2
Matyó Mesevilág - Tematikus Játszópark: Nem engedélyköteles beruházás rész
Klasszikus értelemben vett játszótér, klasszikus játszótéri eszközökkel épül fel, 3 korosztály részére helyi, lokális színvilággal és motívumokkal. A tematikus játszópark mese-tematikára épül, követve annak figura, motívum és színvilágát. A játszótér témájául azt a rövid mesét választottuk, amelyből kiderül, hogyan keletkezett a világszerte híres matyó-hímzés, az úgynevezett cifra.
Játszótér leírása:
A játszótér bejáratánál a lány és a fiú egymás kezét fogják, köztük lehet bejutni a térre, ahol különböző, a falusi, vidéki, kisvárosi élettel kapcsolatos játék van, fából és más természetes anyagból. Hinta, mérleghinta, forgó játékok, mókuskerék, stb. Ezt követi egy nagy csúszda, aminek a végén az ijesztő ördög maga áll, az elrabolt fiúval, azon csúszdán kell átcsúszni a gyerekeknek. A csúszda után lépő oszlopok következnek egymás után kisebbek - nagyobbak, amik tűzcsóvák, lángnyelvek és azokon kell átlépdelni a gyerekeknek. A következő stációnál egy házban az ördög követeli a lánytól a rózsákat. A ház bejárható, az alsó szintje és a padlása is, itt kezdődik egy gyönyörű labirintus, ami a játszótér központi eleme és ami elvezeti a lányt a fiúhoz és közben a gyerekek több helyen tudnak kisebb-nagyobb puzzle-rózsát összerakni vagyis egy-egy matyó-rózsa motívumot. A következő stációnál a hímző lányt találjuk, ahol a tologatható puzzle-ként a gyerekek teljes hímzést rakhatnak össze, vagy ha csak kevés idejük van egy-egy motívumot. Opcionális lehetőség egy különleges rózsaformájú ivókút, aminek a szirmaiból folyik a víz.
Nyertes ajánlattevő feladata a tematikus játszópark teljeskörű kivitelezése, rendeltetésszerű használatra alkalmas átadása a kapcsolódó, és beépítendő eszközökkel együtt.
Kneipp sétaút: Nem engedélyköteles beruházás rész
Az arborétum területét behálózó különleges burkolat-struktúrával ellátott gyalogos ösvény. Az ösvény burkolata 1,5 -2,0 méterenként más-más anyaggal van burkolva.
Kneipp sétautak hossza (83+106+88 = 277 m): 285 m2
Gyógy-sétány: Nem engedélyköteles beruházás rész
Gyalogos körsétány, mely mentén lesznek elhelyezve az állapot felmérési pontok. Ezek a felmérési pontok direkt összeköttetésben lesznek az információs pavilonban lévő központi szerverrel. Minden egyes résztvevő személyre szabottan kap testmozgási feladatokat, aki regisztrál az információs pavilonban. A sétány burkolata stabilizált zúzottkő: Környezetbarát, nem tartalmaz mérgező anyagot, természetes megjelenést nyújt az épített környezetben. Sporttevékenységre kiválóan alkalmas, kerekes székkel és babakocsival is könnyen járható természetvédelmi és tájvédelmi előírásoknak maximálisan megfelel. Gyógy-sétány hossza 96 m: 288 m2
Ökológiai tanösvény: Nem engedélyköteles beruházás rész
A tanösvény feltárja a park azon részét, melyen különböző növénytársulásokat lehet felfedezni. Az ösvény burkolata, környezetbarát, stabilizált zúzottkő.
Ökológiai tanösvény: 95 m2
Fólia tó és gyaloghíd: Nem engedélyköteles beruházás rész
Fólia bélésű kőszórású felületű 0 - 60 cm mélységű vizes élőhely, a vízparti vegetációk bemutató helye.
Ez egy ásott medence, fóliával bélelve, térfogata 204 m3 üzemvízszinten, felülete 340 m2. A vízutánpótlást fúrt talajvizes kútból kell megoldani. A víz frissítését a tóba helyezett úszó szivattyúk által működtetett vízsugarakkal lehet biztosítani.
Gyalogösvények, sétautak: Nem engedélyköteles beruházás rész
Gyalog ösvények, sétautak: 1.120 m2
Kerékpártároló: Nem engedélyköteles beruházás rész
Kerékpár tároló kapacitása: 100 db
A tároló közepén 6 állásos elektromos kerékpár töltőoszlop van telepítve.
Közösségi tér zöldfelületei: Nem engedélyköteles beruházás rész
A fejlesztés során megújult összes park és zöldfelület: 32.350 m2
Fürdő bejárat előtti zöldfelület rekonstrukció: Nem engedélyköteles beruházás rész
Zsóry fürdő bejárat előtti terének rekonstrukciója során kijavítjuk a beton térkő burkolat hibáit és az új tér szintjével összhangba hozzuk. Új jelentős zöldfelületeket alakítunk ezen a területen.
Szökőkút: Nem engedélyköteles beruházás rész
A fürdő bejárat a szökőkút és a többfunkciós emelvény által meghatározott tengely jelöli ki a gyógyhely központi fogadóterének középvonalát.
Díszburkolatú közösségi tér: Nem engedélyköteles beruházás rész
A tervezett fejlesztés központi eleme 7174/35 helyrajzi számú telken, a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő főbejárata előtt kialakítandó fogadótér. A díszburkolatú közösségi tér alapterülete: 7.000 m2
Kerékpár meghajtású szökőkút: Nem engedélyköteles beruházás rész
A filagória tetővel védett, de nyitott területén kapott helyet a kerékpár meghajtású szökőkút áramtermelő biciklijei. Az energia biciklivel működtetett szökőkút. Az energiabicikli közösségi, fitness és látványelem egyben. A vendégek a kerékpárra felülve és azt meghajtva energiát termelnek, ami energiát felhasználva a szökőkút vízsugarát erősítik, a lábhajtással előállított energiával egy LED sorokból álló rendszert táplálnak, amely különböző hímzésmotívumokat jelenít meg, különböző színekkel megvilágítva a vizet és ha megfelelő mennyiségű áramot fejlesztenek zenélő szökőkúttá változik. Az installáció 8 energiafejlesztő bicikliből áll. A 8 bicikli között egy LED-ekből kirakott rózsa és egy szökőkút található. A rózsa csak akkor virul ki, a zene csak akkor szól, a szökőkút csak akkor működik, ha mind a nyolc kerékpárt hajtja valaki.
Nyertes ajánlattevő feladata a szökőkút teljeskörű kivitelezése, rendeltetésszerű használatra alkalmas átadása a kapcsolódó, és beépítendő eszközökkel (hajtásra szolgáló kerékpárokkal) együtt.
A tetőszerkezet alatt, védett helyen van telepítve 4 darab energia termelő kerékpár és előttük, a védőtetőn kívül kapott helyet az általuk vezérelt szökőkút.
Kerékpár meghajtású szökőkutak: 168 m2
Rekortán futópálya: Nem engedélyköteles beruházás rész
Rekortán futópálya hossza 360 m: 546 m2
Többfunkciós emelvény, ködszínház: Nem engedélyköteles beruházás rész
Többfunkciós emelvény, ködszínház- garantált programok hozzá kapcsolódó nézőtér szabadtéri pihenő pontokkal, mobiliákkal utcabútorokkal, közművekkel, térvilágítással:
Köd vagy páraszínház
az egészségpark egyik meghatározó központi látvány eleme.
Többfunkciós emelvény, ködszínház és környezete: 130 m2
Tematikus fitneszpálya kialakítása: Nem engedélyköteles beruházás rész
Az outdoor kondiparkban 9 féle eszköz áll a rendelkezésre
Láberősítő - hajlító, feszítő, comb, vádli
Kültéri futópad
Karerősítő - hajlító, feszítő - mozgás sérülteknek is
Háterősítő-mozgás sérülteknek is
Hasizom erősítő,fejlesztő, twister
Sífutó
Levegőjáró
az eszközök a karszalaggal használhatóak, monitoraikon megjelennek a megszemélyesített adatok, ajánlott időtartam, elvégzendő feladatok, illetve a mozgásformák bemutatásával ( tetszés szerint képi, hangi alkalmazással -akadálymentesített formában, vagy a monotonitás feloldás érdekében attraktív vezetés alkalmazással) a látogatók végrehajthatják a felmérés alapján előírt edzéstervet/gyakorlatokat. Az edzés közben a karszalag segítségével rögzítésre kerülnek a pulzus. Minden edzést 10 perces pihenés követ, amely után a nyugalmi szívverés és vitálkapacitás is rögzítésre kerül. A megszerzett adatok alapján követhetővé válik a vendégek fejlődése.
Nyertes ajánlattevő feladata a tematikus játszópark teljeskörű kivitelezése, rendeltetésszerű használatra alkalmas átadása a kapcsolódó, és beépítendő eszközökkel együtt.
Tematikus fitneszpálya eszközökkel: 99 m2
Arborétum rekonstrukció, Élő fény és hangjáték, növénytorony információs: Nem engedélyköteles beruházás rész
Élő fény és hangjáték, növénytorony információs pavilonokkal és a környezet burkolása és közművesítése, közvilágítása: Az arborétum területén a zöldfelületek megőrzése és fejlesztése volt a cél.
Funkcionálisan a növénytoronyhoz kapcsolódik a két, információs pavilon, melyek a kerti útra kifutva, az elválasztó zöldsávon keresztül vezetve, bevonzzák a sétálót a belső terecskére ahol az „ökológiai innovációs központot” alakítottuk ki. A fedett nyitott terekben a látogató hagyományos, és digitális információkhoz juthat a parkban megtalálható minden növény és az itt élő állatok világával kapcsolatosan.
Élő fény és hangjáték, növénytorony magassága: 16,62 m
Információs pavilonok és a környezet burkolása: 762 m2
Főbb műszaki adatok:
Tervezett épületek bruttó alapterülete: 70,76 m2
-Növénytorony: 16,62 m magas, 25,00 m2
-Pavilonok: 2x22,88 m2
Parkolók, utak: Engedélyköteles beruházás rész
U-1 Napfürdő utca rekonstrukció közművekkel; U-3 arborétum parkoló kialakítása közművekkel ; U-4 parkoló kialakítása közművekkel, U-5 parkoló közművekkel és elektromos autótöltő; U2parkoló,kerékpárút,kerékpártároló elektromos töltési lehetőséggel; U-6 parkoló és buszmegálló kialakítása közművekkel
A jelenleg parkolóként használt terület igénybevétele, a közlekedési és parkolási rendszer átalakítását teszi szükségessé. A településrész megközelítését biztosító 7173 hrsz-ú Napfürdő utca közlekedési szerepe megmarad. A strand bejárat és a közösségi tér közötti szakaszon az intenzív gyalogos forgalomra figyelmeztető burkolati kialakítás készül. A parkoló felületeket a közösségi tértől délre és északra alakítottuk ki. A nyári nagy forgalomra méretezett további
parkolók készülnek a kerékpárút és a rekreációs park intenzív zöldfelülete között. A mozgáskorlátozott parkolók a fürdő bejárata előtt kaptak helyet. Ugyancsak a Napfürdő utcáról nyíló parkolók mellett helyeztük el az elektromos autó töltőket.
A tervezési területen összesen 305 db szabványos parkoló, továbbá 8 db mozgáskorlátozott parkoló kialakítása történik. A nyári csúcsidény parkolási gondjainak megoldására további parkoló kiépítésére van mód. A Fürdő téli bejáratánál a 3-as útról nyílóan a meglévő parkoló területen túl további 100 db, a Bazsarózsa utca környezetében további 128 db parkoló alakítható ki. A Napfürdő utca végén található külterületi ingatlanon további a nyári időszakban használható ideiglenes parkoló helyezhető el.
A Zsóry és a város között lévő kerékpárút biztosítja a kerékpáros megközelítést. A közösségi tér déli részén a kerékpárút új szakaszán keresztül érhető el a tér déli részén kialakított fedett kerékpártároló. Ebben helyeztük el az elektromos kerékpártöltőket.
A településrészt kiszolgáló autóbusz forgalom a jelenlegi gyakorlatnak megfelelően a 3-as út felől éri el a területet, autóbusz megállót a közösségi tér észak oldalán alakítottunk ki.
Létrehozott új (fejújított) utak hossza: 300 m
Elektromos töltő Elektromos töltési parkolók: 2 db
Kerékpár tároló kapacitása: 100 db
Elektromos kerékpár töltő száma: 2 db
A létrehozott parkolók területe: 7.720 m2
Létrehozott buszmegállók száma: 1 db (2 állásos)
A létrehozott parkolók darabszáma: 315 db + 8 db mozgáskorlátozott
INFO Egészség mezsgye- egészségpark - állapot felmérés (látogató szoftver lentebb részletezve): Nem engedélyköteles beruházás rész
Az állapotfelmérő állomásokat (az attrakció négy évszakos és kültéri jellegénél fogva) nap, szél és esővédelemmel célszerű ellátni. Az egészség mezsgye kiinduló pontja egy info-oszlop, melyen keresztül a mezsgye felhasználója beléphet a különböző állapotfelmérő eszközből álló rendszerbe egy infokommunikációs eszközrendszer segítségével a személyre szabott karszalaggal.
INFO Egészség mezsgye hossza 370 m: 855 m2
Egészségpark 8 db állapot felmérési ponttal: 8.500 m2
Látogató szervező software: Nem engedélyköteles beruházás rész
Látogató szervező software: látogatók irányítása, regisztrálása és fizikai tevékenységének a mérése céljából. (intelligens látogató irányító rendszer)
Fotópont automata elhelyezése
Rendszer legfontosabb elemei
• Biztonság, vendégek kezelése, irányítása
• Szórakoztatás, programozott élmények kezelése
• Adatgyűjtés, statisztikák
• Marketing, kommunikáció
• Vélemények, visszajelzések gyűjtése
• Fizetés
• A rendszer képességei:
• keretrendszer, mely lehetővé teszi a szervező számára az eseménnyel kapcsolatos összes információ megjelenítését, interakcióra ad lehetőséget az eseményt megelőzően, közben és a follow-up során. Az app a jogosultak által egyszerűen szerkeszthető, információk megjelenítése valós időben történik.
• Helyszínin regisztráció
• Interaktív térkép
• 24/7 support: felhasználó és résztvevői oldalról egyaránt
• Realtime prezentáció elérés előadások közben, interakció a közönséggel
• Élménypontok
• Interaktív információs felületek kezelése
• Látogató követés
• Jegyvásárlás fizetős eseményekre, eszközökre, pontokra
• Belső kupon rendszer fogyasztások kezelése
• Helyszíni nyereményjátékok szervezése
• NFC alapú ruhatár és értékmegőrző
• Elemzések, kimutatások (demográfiai, érdeklődési kör szerint)
• állapotfelmérés adatkezelése, testmozgás és életmód tanácsadás személyre szabott edzésterv előállítása, az elvégzett munka mérése, értékelése
A kültéri állapotfelmérő pontokon a látogatók, egyszerű és játékos formában kapjanak képet alapvető fizikai és egészségügyi kondíciójukról, néhány egyszerű teszt segítségével.
A felmérés egy nyolc stációból álló pályán történik, ahol mind a vendég, mind pedig a mérőeszközök az intelligens karkötő rendszerhez vannak csatlakoztatva.
A vendég a pálya elején az azonosító karszalagjával jelentkezik be a rendszerbe és a bejelentkezés után a rendszer minden felvett adatot pontosan társít az adott vendéghez.
Az állapotfelmérő állomásokat nap, szél és esővédelemmel kell ellátni.
A karszalag segítségével felismerik a felhasználót és a gépeken elhelyezett kommunikációs felületeken. Az outdor kondigépek mellett a program része a park sétányain tett gyaloglás vagy a rekortán futópályájára programozott testmozgás. Az egészség mezsgye eszközein elvégzendő feladatok meghatározott időn belüli elvégzésére inspirálja a felhasználót.
A személyre szabott feladatok elvégzését követően a felhasználó képet kaphat állóképességéről, fizikai állapotáról, egyéni teljesítőképességről. A rendszer képes egyszeri vagy folyamatos egyéni állapot felmérést is végezni, ami azt jelenti, hogy a hosszabb ideig az üdülőhelyen tartózkodók számára rendszeresen végezhető mozgásprogramot és hozzákapcsolódó mérési eredményt kínál. A mért egyéni eredmények mobil alkalmazásokon letölthetőek vagy nyomtatható formában elérhetőek a vendégek számára. A felhasználói azonosítás alapján a visszatérő vendégek nyomon követhetik állapotuk változását, eredményeik összehasonlító eredményét.
1. Alapadatok felvétele és rögzítése az intelligens karkötő rendszerbe
2. lépésként a testtömeg-index számítás végezhető el
3. stáció a pulzus mérés nyugalmi helyzetben.
4. stáció Vitálkapacitás mérés
5. stáció Terheléses mérést megelőző gyakorlatok

A digitális technológia, a mobil internet robbanásszerű fejlődése, valamint a mobil eszközök penetrációja, a felhasználók digitális kompetenciájának fejlődése okán egy rugalmasan alakítható, variálható eszköztárból álló látogató irányító
Gamification és élménypontok (ezek nincsenek költségelve, a tanulmányban szerepelnek?)
rendszer valósulhat meg, mely alkalmazása egyedivé, jól mérhetővé teszi a park látogatóinak szokásait, kiszolgálja az egyéni igényeket, továbbá alkalmazásaival lehetővé válik
• app - online: keretrendszer, mely lehetővé teszi az üzemeltető számára az szolgáltatásokkal kapcsolatos összes információ megjelenítését, interakcióra ad lehetőséget az ott tartózkodás ideje és a follow-up során. Az app a jogosultak által egyszerűen szerkeszthető, információk megjelenítése valós időben történik.
• Regisztráció: saját szerkeszthető adatlap, LinkedIN, facebook, twitter profil importálás, lehetőség a fenti oldalakon tartalom közzétételre.
• agenda / schedule: teljes program elérése, riasztások beállítása, információ az igénybe vehető szolgáltatásokról, edzéstervről, az egyéb programokról
• Interaktív térkép: pontos helymeghatározás a helyszínen kihelyezett interaktív felületeken, vagy mobil eszközön
• Látogatói scheduling: lehetőség van a látogatóként megtervezni a teljes programunkat, kapcsolatba lépni az ugyanazon programok iránt érdeklődőkkel, találkozókat szervezni.
• Push notifications: emlékeztetők küldése, információk átadása edzés programokról stb
• Kérdőívek: programokkal, iparági kérdésekkel kapcsolatos e-kérdőívek, elégedettség mérések
• Gamification és élménypontok az egyes helyszíneken - lásd alábbiakban
• Live streaming - in app
• Interaktív információs felületek
• Látogató követés - fontos lehet a park üzemeltetője számára. segítséget nyújt az alkalmazások látogatóinak irányításában, a szervezésénél, az egyes pályák időpontjainak lefoglalásában
• Jegyvásárlás fizetős eseményekre
• Helyszíni nyereményjátékok szervezése
• NFC alapú ruhatár és értékmegőrző
• Elemzések: post-event kimutatások (demográfiai, érdeklődési kör szerint)
Gamification és élménypontok kialakítása
Az alábbi aktivitások esetén rendszer NFC / RFID technológiára épülő felhasználó azonosítással rendeli az egyes élményeket a felhasználókhoz és juttatja el automatikusan hozzájuk az aktivitások végeredményét.
• Fotó automata - 3D-s aszfaltrajzokhoz
• Fényképkészítő automata. A képek brandigelhetők, van lehetőség előtte/utána képekre ha a kapcsolt aktivitás megkívánja.
• Lassított felvétel pont- energia bicikli ponthoz
• Szuperlassú felvételek készülnek a látogatóról valamilyen érdekes aktivitás közben. Az alkalmazott fényképezőgép akár 960 képkocka/másodperc sebességgel is tud képeket rögzíteni, ami normál sebességen visszajátszva 40x-es lassítást jelent.
• “Visszafelé videó” pont energia bicikli ponthoz
• A látogató rövid videót rögzíthet magáról, amit aztán visszafelé játszva nézhet vissza.
• Greenbox fotópont- élő növénytorony
• A látogató fotót készíthet magáról zöld háttér előtt, amiben aztán a zöld környezet lecserélésre kerül.
• Interaktív játék
• A játszóparkba készíthető egyedi játék, amiben elért eredményét a játékos megoszthatja.
• Kvíz automata- egészségpark - állapotfelmérés, stressz-teszt
• Feleletválasztós kvízjáték.
• “Bullet time” pont- köd és páraszínház
• A “Mátrix” filmek által népszerűvé tett, időben kimerevített képben történő kamerával “mozgás”.

Kiviteli tervdokumentáció elkészítése
Kiviteli terv készítése szükséges minden elemhez műszakilag egyenértékű költség optimalizálás engedélyezésével, kivéve a látogató szervező szoftverhez. A költség optimalizálás a megrendelő írásos beleegyezésével történhet.
Rehabilitációs szakmérnök alkalmazása az akadálymentes tervfejezet elkészítéséhez.

Előírások:
Energiatakarékos, környezetbarát megoldások, megújuló energia használata
• Levegő-víz hőszivattyú használata az épületek fűtésénél. Az épületek fűtési megoldása levegő-víz hőszivattyúval történik. A nagyon kis alapterületek miatt önálló fűtési rendszer kialakítása értelmetlen és gazdaságtalan lenne, ezért központi fűtést terveztünk, melynek hőtermelője egy levegő-víz hőszivattyú. Az egyes épületek fűtésére alacsony hőmérsékletű, kétcsöves szivattyús fűtés kerül kialakításra. Az információs irodában, az ajándékboltban és a kávézóban fan-coil hőleadók kerülnek beszerelésre, a nyilvános wc-ben pedig padlófűtés épül ki. A központi fűtés hőtermelője egy LG Therma V vagy azzal műszakilag egyenértékű típusú levegő-víz hőszivattyú. A fűtendő üzlethelyiségek fűtővízzel történő ellátása, földárokban szerelt, előre szigetelt.
• Napkollektorok telepítése: Az építmények energia ellátása, és a környező kertrészek LED fényes kivilágítása a pavilonok tetején elhelyezett 7-7 db napkollektorok segítségével történik.
• Fúrtkútból történő locsolás: A kerti tó és a locsoló rendszer fúrt kútról működik, nem terhelve a vezetékes vízhálózatot. Ködszínház működtetése, élő fény és hangtorony, szökőkút üzemeltetése.
• A köz- tér és parkvilágítás, szökőkút energiatakarékos LED lámpatestekkel történik.
• WC öblítése esővízzel történik.
A fejlesztett ingatlanok komplex akadálymentesítése.
• Az információs pavilonnál, valamint a többfunkciós emelvény ködszínház előtt indukciós hurkot telepítése. Touch info berendezések akadálymentes kialakításúak.
A részletes feladatleírást és az árazatlan költségvetést az ajánlattételi felhívás és dokumentáció részét képező műszaki leírás tartalmazza.
A 321/2015. (X. 30.) Korm. rendelet (továbbiakban: Kr.) 46. § (3) bekezdésében foglaltakra tekintettel ajánlatkérő felhívja a figyelmet, hogy, amennyiben a közbeszerzés tárgyának egyértelmű és közérthető meghatározása szükségessé tette meghatározott gyártmányú, eredetű, típusú dologra, eljárásra, tevékenységre, személyre, szabadalomra vagy védjegyre való hivatkozást, a megnevezés csak a tárgy jellegének egyértelmű meghatározása érdekében történt, és megnevezés mellett a „vagy azzal egyenértékű” minden esetben értendő. Ajánlatkérő felhívja a figyelmet, hogy egyenértékű dolog megajánlása esetén az egyenértékűséget az ajánlattevőnek az ajánlatában igazolnia kell.
 

Eljárást megindító felhívás letöltése: portal_6163_2018_d1e26.pdf