DEK-600 FOK alagsori bővítés és korszerűsítés-EFOP

Adatbázisunk valamennyi aktuális közbeszerzési pályázatot látja. Ha e-mailben kíván értesülni az Ön kategóriájának megfelelő összes pályázatról, kérjük regisztráljon pályázatfigyelési szolgáltatásunkra. Valamennyi pályázatfigyelési szolgáltatásunkat ingyenesen nyújtjuk.

Pályázat neve: DEK-600 FOK alagsori bővítés és korszerűsítés-EFOP
Határidő: 2018-12-10 13:00:00
Ajánlatkérő: Debreceni Egyetem
Becsült érték: Nem ismert
Eljárásrend: Közösségi

Beszerzés tárgya:

Építészet: A Fogorvostudományi Kar épületegyüttese az alagsori bővítésnek köszönhetően egy új hallgatói fantomlaborral valamint egy fogtechnikai laborral bővül, korszerűsödik. Az alagsori szinten továbbá kialakításra kerül, a süllyesztett rézsűs területen 45 db kerékpártároló. A meglévő keleti épületszárny UNIVÁZ rendszerű előregyártott vasbeton szerkezetből épült, melyhez csatlakozik az új bővítés. A bővítés alapozása: pilléralap, sávalap/ a felmenő teherhordó szerkezet: monolit vb. falak, pillérek, Porotherm 30 N+F tégla falazóblokk/ a födém: 24 cm vtg. monolit, rejtett gerendafejes vasbeton födém/ az átkötő nyaktag könnyűszerkezetes hőszigetelt szendvics födémszerkezet/ a belső válaszfalak 10 cm vtg téglafalak, valamint 10 cm vtg. hangszigetelt gipszkarton válaszfalak/ a kerékpártároló „L” alakú támfala 20 cm vtg. vasbeton szerkezet. A belső kialakítás a mai kor igényeinek megfelelően készül.A kivitelezéssel érintett nettó alapterület: 663,74 m2/hidegpadló burkolat:534,74m2,fal-pillér-oszlopburkolat 746,29m2,belső felületképzés 394,58m2.
Gépészet: Mind a meglévő, mind az új részen új hidegvíz, melegvíz és cirkulációs vezeték rendszer épül ki a meglévő alapvezetékre történő csatlakozással. Az újonnan beépített fogyasztók újonnan, padlóban szerelt szennyvíz vezetékre kötnek rá.
A meglévő, átalakítandó helyiségekben a jelenleg is meglévő radiátoros hálózat marad meg a szükséges helyeken a radiátorok áthelyezésével, illetve cseréjével, illetve a kapcsolódó szerelvények cseréjével. A meglévő és újonnan épülő helyiségek radiátoros fűtése a meglévő fűtési szabályozó blokkra történő csatlakozással biztosítható.
A Fogtechnikai és Fantom labor légcseréjét két új (LK1 és LK2) légkezelő biztosítja, melyek fűtése a primer fűtési rendszerre történő rácsatlakozással, térfogatáram korlátozó és nyomáskülönbség szabályzó szelepen keresztül történik.A hűtés két rendszerrel lesz biztosítva, egyik a friss levegő hűtését biztosítja a légkezelőkön keresztül, a másik pedig split (VRV) rendszerű, mely a komforthűtést biztosítja a helyiségekben a kazettás álmennyezetbe épített beltéri egységek segítségével.
A kiépítendő tisztított víz rendszer a meglévő és új helyiségek technológiai vízellátását és vízelvezetését biztosítja. A vízlágyító berendezések kapacitása a jelenleg meglévő rendszerről ellátható. Az újonnan kiépítendő csőhálózat egy zárt kört alkot, indulásuk a szivattyú után történik, és érkezésük a lágyvíz tartályban végződik. A technológiai víz hálózat csőanyaga vörösréz cső.
Orvosi gáz tekintetében a meglévő ellátó rendszer bővítése, átalakítása, új sűrített levegő központ kialakítása szükséges, az új vezetékek anyaga vörösréz.
A felújítás, bővítés során új földgáz hálózat épül ki az újonnan beszerzendő bunsen égőkhöz, a vezetékek anyaga fekete acél cső.
Erős és Gyenge áram: A fenti létesítményben kialakítandó fantom labor- műhely technológiák ellátása normál elektromos hálózatot igényelnek, a laborok installációja technológiai adatszolgáltatás alapján lett tervezve.
Az alagsori átalakítás nem igényel aggregátoros, sem szünetmentes energiacsatlakozást. A világítást a meghatározott technológiához, a medikai, labor helyiségekben, a hallgatók szervezett munkakörülményeinek biztosítása alapján határozták meg.
Általános világítást biztosító rendszert a technológiai helyiségek besorolásának szükséges védettségű armatúrák lettek betervezve.
A készülékek, légkezelők, kültéri hűtőegységek csatlakozásánál tiltó kapcsolókat helyezzünk a karbantartási, javítási munkák végzéséhez. A légkezelő vezérlő egységeit a klinikai épületfelügyeleti rendszerbe kell csatlakoztatni, az egységes felügyelet és üzemeltetés követelményi szerint az informatikai hálózat segítségével.
A szerelvények világos színűek és süllyesztett kialakításúak, az ipari jellegű a védettség illetve a besorolásnak megfelelően, falon kívüli szerelvények alkalmazásával biztosított.Részletek a műszaki dokumentációban.

 

Eljárást megindító felhívás letöltése: portal_20492_2018_4362c.pdf