5. Hol találhatok közbeszerzési pályázatokat?

 

A nemzeti eljárásrendben indított közbeszerzési eljárások (a 115.§ szerint eljárás kivételével) ún. összefoglaló tájékoztatással indulnak, melyet az Ajánlatkérők a Közbeszerzési Adatbázisban tesznek közzé az eljárás megindításának napját legalább öt munkanappal megelőzően. Az összefoglaló tájékoztatás nem tartalmazza az eljárás részletes feltételeit, kizárólag a közbeszerzés tárgyára vonatkozó azon adatokat, amelyek alapján a gazdasági szereplők meg tudják ítélni, hogy az eljárás iránti érdeklődésüket kívánják-e az Ajánlatkérőnél jelezni. Amennyiben egy gazdasági szereplő jelezte a részvételi szándékát, az Ajánlatkérő köteles ezen gazdasági szereplőnek is megküldeni az eljárást megindító felhívást és a közbeszerzési dokumentumokat. A Kbt. 113.§ (5) bekezdése szerinti kivételi körökbe tartozó beszerzéseket a Közbeszerzési Értesítőben kell közzétenni.

A közösségi eljárásrendben lefolytatni kívánt közbeszerzési eljárások felhívásai mind az Európai Unió Hivatalos Lapjában, mint a magyar Közbeszerzési Értesítőben meghirdetésre kerülnek.

Honlapunkon ezen hivatalos értesítők figyelésével naprakész adatbázist működtetünk, amelyben ügyfeleink gyorsan és hatékonyan találhatják meg a számunkra releváns pályázatokat. Amennyiben szeretne naprakész információkkal rendelkezni az Ön által választott kategóriákat illetően, rendelje meg ingyenes pályázatfigyelési szolgáltatásunkat, és biztosan nem marad le egyetlen Önt érintő kiírásról sem.