8. Mi az az összefoglaló tájékoztatás?

nemzeti eljárásrendben indított közbeszerzési eljárások (a 115.§ szerint eljárás kivételével) ún. összefoglaló tájékoztatással indulnak, melyet az Ajánlatkérők a Közbeszerzési Adatbázisban tesznek közzé az eljárás megindításának napját legalább öt munkanappal megelőzően.

Az összefoglaló tájékoztatás nem tartalmazza az eljárás részletes feltételeit, kizárólag a közbeszerzés tárgyára vonatkozó azon adatokat, amelyek alapján a gazdasági szereplők meg tudják ítélni, hogy az eljárás iránti érdeklődésüket kívánják-e az Ajánlatkérőnél jelezni. Amennyiben egy gazdasági szereplő jelezte a részvételi szándékát, az Ajánlatkérő köteles ezen gazdasági szereplőnek is közvetlenül (legtöbbször emailben) megküldeni az eljárást megindító felhívást és a közbeszerzési dokumentumokat. Az érdeklődés jelzésére szolgáló elérhetőségeket minden alkalommal szerepeltetjük az adott pályázat adatlapjain. Fontos megjegyezni, hogy a legtöbb esetben az Ajánlatkérők csak a törvény által minimális előírt 5 munkanapot biztosítják az érdeklődés jelzésére, ezért javasoljuk, hogy regisztráljon ingyenes pályázatfigyelési szolgáltatásunkra, melynek keretében naponta értesítést küldünk az Önt érintő kiírásokról.

Fontos megjegyezni, hogy a Kbt. 113.§ (5) bekezdése szerinti kivételi körökbe tartozó közbeszerzések teljes felhívását továbbra is a Közbeszerzési Értesítőben kell közzétenni, melyeket pályázatfigyelési szolgáltatásunk szintén lefed.